Csintalan pala

Amikor szabadságon van az ember lánya, és ráérős a reggel, akkor jöhet egy kis kényeztetés reggelire (nálunk majdnem tízórai lett belőle:)) Kipróbáltam végre milyen is a paleocsinta, amit lelkiismeretfurdalás nélkül ehetünk.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat először felverem, majd egymás után hozzájuk keverem a hozzávalókat. Az édesítéshez méz kompromisszumos megoldás, de mivel a tésztát folyósabbá teszi, ezért efelett jelen esetben szemet hunytam. Aki nem engedi meg magának a mézet, annak a tésztát kicsit lazítani kell pl. egy kis kókusztejjel. A tészta maga kicsit sűrűbb lesz mint a szokásos palacsintatészta. A palacsintasütőt kikenjük kókuszzsírral és előmelegítjük. A sütésnél elég lesz takarék lángon sütni. A palacsintasütőbe egy evőkanállal kupacokat halmozok, és lefedve kb. 2 percig sütöm, majd fordítom és a másik oldalát is ugyanennyi ideig sütöm. A kész csintalan palákat egy tányérra fektetem és megszórom bogyós gyümölcsökkel, végül mézzel csorgatom. Tavaly nyáron Horvátországból hoztunk magunkkal isteni finom málnás mézet, csudajól illik ehhez az ételhez.

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »